Genadeloos – Jennefer Mellink

De 16- jarige Clemens is het liefst op zichzelf. Hij trekt zich steeds vaker terug in zijn kamer en laat zelfs in huis een bom ontploffen. Zijn vader Ernst ziet het als een uit de hand gelopen experiment, maar zijn moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen. Ze is het ene incident waar Clemens drie jaar eerder bij was betrokken nog niet vergeten… Lenthe, Clemens’ tweelingzus, stort zich ondertussen in het uitgaansleven en krijgt een relatie met de twaalf jaar oudere Joshua. Niet lang daarna lijkt iemand haar te achtervolgen, en ze krijgt zelfs anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens…

Genadeloos is een spannend boek, geschreven met als doel om jongeren meer te laten lezen. Dit doet Jennefer met haar spannende verhalen, inclusief plottwists in het verhaal. Is dit gelukt? Dit lees je later in deze recensie!

Genadeloos is geschreven vanuit vier perspectieven. In eerste instantie vond ik dit wat veel, maar naarmate het boek vorderde raakte ik er wel gewend aan. De vier verschillende perspectieven geven een extra toevoeging aan het verhaal, je leert wat meer over de personen die in het verhaal voorkomen.

Er was veel spanning in het boek, misschien iets te constant. Ja, het was interessant om zoveel spanning te hebben maar iets minder was misschien wel leuker geweest. Dan had je misschien iets meer ‘wat gaan ze nu weer doen?!’ momenten, dat had ik voor mijn gevoel nu niet. Aan het eind van het verhaal was er, gelukkig, wel een kleine spanningspiek.

Dit is ook de reden dat het eind mij het meest aansprak. Daar had ik echt een ‘what the f*ck’ moment, die ik dus in de rest van het boek een beetje miste.

Ik denk dat dit boek zeker een aanrader is voor de jongere lezers. Het is niet een lang boek en je bent er zo doorheen. Voor mij had er iets meer diepgang in gemogen, maar dat komt omdat ik regelmatig wat langere thrillers lees, die wat meer spanningsbogen hebben.

In mijn ogen heeft Jennefer wel haar doel bereikt en heeft ze een mooi boek geschreven voor de jongere lezers die toch van spanning houden. Ik geef dit boek dan ook 3 uit 5 sterren.

Bedankt LS Amsterdam/VIB Young Adult en Jennefer Mellink voor het opsturen van dit exemplaar en dat ik mocht deelnemen aan de leesclub!

Liefs, Joyce

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s