Heks van vuur en oorlog – S. Christina

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld. Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

Heks van vuur en oorlog is een boek over onderdrukking, iets wat de laatste tijd steeds vaker in het nieuws verschijnt. Gezien de recente omstandigheden rondom onderdrukking, vind ik het goed dat er een boek zoals dit is verschenen. Het zorgt ervoor dat lezers op een laagdrempelige manier kunnen lezen hoe dit is. Ik denk namelijk dat we allemaal wel weten dat onderdrukking er is, maar velen van ons maken het (gelukkig) niet mee.

Ik had heks van vuur en oorlog binnen twee dagen uitgelezen. Het was makkelijk te lezen en er zat een goede spanning in het boek. Ik wilde eigenlijk gedurende het boek weten wat er ging gebeuren. Er zitten namelijk een aantal hints naar het einde, die pas duidelijk waren op het allerlaatste moment. Ik had echt een ‘aha dus dit gaat er gebeuren’ momentje.

Ik raad heks van vuur en oorlog zeker aan. Niet alleen omdat het een leuk boek is, maar ook omdat het aandacht schenkt aan thema’s zoals onderdrukking en discriminatie. Het laat ook zien hoe mensen omgaan met angst, want in dit boek zijn veel regels ontstaan door angst. Waar die angst vandaan komt? Daar moet je echt zelf achter komen!

In mijn ogen is dit boek zeker het lezen waard en daarom krijgt het van mij ook 4 uit 5 sterren!

Bedankt Rebel Books voor het opsturen van een recensie exemplaar!

Liefs, Joyce

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s